ERDOGAN BEZ DLAKE NA JEZIKU, NIKAD NIJE BIO BESNIJI: Pazite samo šta je IZGOVORIO, ovo će izazvati OPŠTI HAOS!
Erdogan, Foto: AP

eskalacija napetosti na bliskom istoku

ERDOGAN BEZ DLAKE NA JEZIKU, NIKAD NIJE BIO BESNIJI: Pazite samo šta je IZGOVORIO, ovo će izazvati OPŠTI HAOS!

Erdogan je dodao da su mogući novi regionalni sukobi sve dok se nastavljaju "okrutnost i genocid" u Gazi

Objavljeno: 21:05h

Za nedavnu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku jedini su odgovorni izraelski premijer Benjamin Netanjahu i izraelski režim, izjavio je turski predsednik Erdogan.

"Izrael pokušava izazvati regionalni sukob, a njegov napad na iransko diplomatsko predstavništvo u Damasku bila je kap koja je prelila čašu", rekao je na konferenciji u Ankari nakon sednice vlade.

Erdogan
Erdoganfoto: EPA-EFE/Fernando Villar

Dodao je da su mogući novi regionalni sukobi sve dok se nastavljaju "okrutnost i genocid" u Gazi te je pozvao sve strane da deluju razumno. Takođe je kritikovao Zapad zbog osude iranskog napada, ali ne i izraelskog napada na iransko diplomatsko predstavništvo.

Iran je napao Izrael stotinama eksplozivnih bespilotnih letelica, krstarećih i balističkih projektila lansiranih u subotu naveče, na šta je izraelski režim obećao odgovoriti. Iran je izvršio napad kao osvetu za izraelski napad u kojem je 1. aprila sravnjena zgrada u sklopu diplomatskog predstavništva u Damasku pri čemu su ubijena dva iranska generala i nekoliko drugih pripadnika oružanih snaga.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/ HINA/ Index.hr/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.